- 1+1/2 φλιτζάνι βρώμη σε νιφάδες
- 3/4 φλιτζανιού καρύδια σπασμένα
- 3/4 φλιτζανιού κράνμπερυ
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- 2 μεγάλα αυγά
- χυμό και ξύσμα απο ενα πορτοκάλι
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 κ.γ. κανέλλα
- 1/1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαϊων
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Χτυπάμε σε ένα βαθύ μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε
λάδι, ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χωριστά σε άλλο μπολ ανακατεύουμε βρώμη, καρύδια, κράνμπερυ, αλεύρι,
baking powder, κανέλα και αλάτι ωστε να γινει ομοιόμορφο μείγμα.
Κατόπιν τα ρίχνουμε και τα ανακατέυουμε με το μείγμα των αυγών.
Σε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε με ενα κουταλακι το μείγμα
αφήνοντας ανάμεσα αρκετό κενό καθώς τα μπισκότα θα απλώσουν αρκετα.
Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20 λεπτά και αφού τα βγάλουμε απο τον
φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και είναι έτοιμα για σερβιρισμα!
One reply on “Πεντανόστιμα μπισκότα με βρώμη, κράμπερυ και καρύδια!”
kamidoue
Τα πιο νόστιμα, εύκολα και πετυχημένα μπισκότα!!!!