Αμύγδαλο: το μυστικό για υγιή και καλλίγραμμη σιλουέτα!

Αμύγδαλο σιλουέτα

Μία νεα έρευνα υποστηρίζει πως η καθημερινή κατανάλωση μίας χούφτας από ωμό αμύγδαλο συμβάλλει θετικά στη διαμόρφωση μιας σωστής διατροφής αλλά και την ιδανική σιλουέτα.

«Οι ξηροί καρποί και ειδικότερα το αμύγδαλο είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις τροφές που πρέπει να τρώμε καθημερινά, αφού μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην απώλεια βάρους αλλά και τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, με την προϋπόθεση βέβαια πως η ποσότητα που θα καταναλώνεται θα ελέγχεται» τονίζει ο δρ Γκάρι Φόστερ, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Temple στη Φιλαδέλφεια, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας και επικεφαλής της μελέτης.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition, συμμετείχαν 123 παχύσαρκα αλλά υγιή άτομα, τα οποία ακολούθησαν μια διατροφή ελεγχόμενων θερμίδων για 18 μήνες. Οι γυναίκες κατανάλωναν 1.200 έως 1.500 θερμίδες την ημέρα και οι άντρες 1.500 έως 1.800 θερμίδες.

Ύστερα από τυχαία επιλογή, δόθηκε στους μισούς εθελοντές η εντολή να τρώνε σε καθημερινή βάση γύρω στα 24 αμύγδαλα, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 350 θερμίδες. Έξι μήνες μετά, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως το γκρουπ που κατανάλωνε τους ξηρούς καρπούς έχασε περισσότερα κιλά συγκριτικά με τους υπολοίπους – 7,5 περίπου κιλά αντί για 5,5 κατά μέσο όρο. Παράλληλα ο δρ Φόστερ και η ομάδα του παρατήρησαν βελτίωση στα επίπεδα της χοληστερόλης, αλλά και των τριγλυκεριδίων, τα οποία μαρτυρούν την παρουσία λίπους στο αίμα. Οι τιμές της χοληστερόλης έπεσαν 8,7 mg στην ομάδα που κατανάλωνε αμύγδαλα έναντι 0,1 mg στους υπολοίπους.

Ωστόσο,  οι ειδικοί τονίζουν πως για την απώλεια βάρους η κατανάλωση πρέπει να γίνεται σε ελεγχόμενες ποσότητες.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

E-nuts.gr