- 2 ώριμα αβοκάντο
- 2 μεσαίες ντομάτες
- 1+1/2 λεμόνια
- 250 γρ. σουσάμι
- 100 γρ. φουντούκι
- 100 γρ. κάσιους
- 100 γρ. πεκάν
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαϊων
- 1 κγ. πιπερι φρεσκοτριμμένο
- σκόρδο σε σκόνη
- παξιμάδια
Σε ένα γουδί, σπάμε τους ξηρούς καρπούς σε μικρά κομμάτια και
τους καβουρδίζουμε μαζί με το σουσάμι, το κύμινο και αλατοπιπερο.
Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο σκόρδο.
Ξεφουδίζουμε τα αβοκάντο και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ μαζί με
τον πυρήνα τους, που βοηθάει να διατηρηθεί το ζωντανό χρώμα του αβοκάντο.
Προθέτουμε τον χυμό απο 1,5 λεμόνι, τις δύο ντομάτες ψιλοκομμένες αλάτι και
λίγο πιπέρι. Πολτοποιούμε καλά με ένα πηρούνι το μείγμα ντομάτας-αβοκάντο και
μέχρι να πάρει την ομοιόμορφη υφή που θέλουμε και απλώνουμε στα παξιμάδια.
Πασπαλίζουμε τα παξιμάδια με ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε!
tip: Μπορείτε να απολάυσετε το γουακαμόλε και σαν dip με τραγανά chips λαχανικών για ακόμη πιο πλούσια γεύση!