- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι κινόα λευκή
- 1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζανιούφρέσκο μαϊντανό (φύλλα)
- 1/4 φλιτζανιού σταφίδα ξανθή
- 1/4 φλιτζανιού κάσιους
- 2 κ.γ. αλάτι Ιμαλαϊων
- 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
Ριχνουμε τον ζωμό με την κινόα να βράσουν σε μια μεσαία κατσαρόλα.
Αφού πάρουν βράση, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά μέχρι να
απορροφηθεί όλο το υγρό. Σοτάρουμε το κουκουνάρι (μπορείτε εδώ να
προσθέσετε και κάποιο αρωματικό της αρεσκείας σας) μέχρι να ροδίσει,
ανακατεύοντας συχνά. Αφαιρούμε το κουκουνάρι, και στο ίδιο σκεύος
ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κινόα, το σοταρισμένο κουκουνάρι και τα
κρεμμύδια, και προσθέτουμε σταφίδες, κάσιους και φύλλα μαϊντανού.
Αλατοπιπερώνουμε και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα!
tips: Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κουκουνάρι με φιστίκι αιγίνης ή καρύδια σπασμένα
Προσθέστε στο σοτάρισμα ντοματίνια και κομματάκια κοτόπουλο, για ένα πιο χορταστικό γεύμα!